MODELAJ CU ZĂPADĂ

MODELAJ CU ZĂPADĂ

Vulcan/Braşov


"La Vulcan sau în împrejurimi găsim materia noastră primă, proaspată, curată şi din belşug. La doi paşi de casă sau la o aruncătură de bulgăre ne putem amplasa tabăra de modelaj.

Bine echipaţi, ca pentru o hârjoneală iarna pe uliţă, începem să ne bulgărim, să ne tăvălim, să lăsăm urme prin zăpadă. Apoi ne scuturăm hainele de zăpadă şi trecem la pictat – vom căuta să descifrăm urmele noastre, să le conturăm şi să le desenăm cu zeamă de culori aduse în sticluţe de acasă.

Fotografiem repede siluetele de fetiţe şi băieţi, ca nu se ştie cât de repede se vor face una cu pământul şi vor dispărea.

Lăsăm figurile deocamdată să doarmă în zăpadă şi trecem la construit tabăra. Facem cărări, poduri, turnuri. Chiar dacă nu reuşim să ridicăm un castel de cleştar, vom încerca să construim cazemate din zăpadă. Crăiesele şi craii zăpezii vor fotografia apa în diferitele ei stări de agregare, îmbinând basmul cu ştiinţa. Ei vor tăia ferestre în iglu-ul călduros, vor planta lumânări în tunelul cu pereţi poate translucizi, vor “ţese” crinolina din crengi uscate pentru nevasta omului de zăpadă, vor înrăma oglinzi din gheaţă, vor crea creaturi bizare din pânze lăsate să îngheţe afară peste noapte.

La sfârşit nimeni nu-şi va dori un foc de tabără….

A doua zi ne vom scula curioşi să vedem dacă mai e colorată zăpada şi dacă tabara cu cazemata nu a fost doar un vis. " - Irina Hasnaş Hubbard, artist plastic şi muzeograf, coordonatoarea programului


Perioadă:
4-6.03.2011 (vineri-duminică)


Preţ: :
300 lei, nu include biletul de tren dus-întors Bucureşti-Braşov

Preţul include cazare şi pensiune completă, modelaj în zăpadă, săniuş, vizită la patinoar, transport pe perioada weekendului, supraveghere, CD cu poze.

Copiii care vin împreună cu un prieten, coleg, fratele sau sora beneficiază de o reducere de 20 lei/copil.


Excursia se organizează în condiţiile unui grup de minim 5 copii.

© Copyright 2017 TUMBA | Powered By: NetSiter