Tabără de supraviețuire

Informații
Locație
Plaiul Foii, Munții Piatra Craiului
Vârstă
între 7-17 ani
Perioada
30.07 - 5.08.2017

Aventurierii din Carpați

Știai că?

Cortul, izoprenul, sacul de dormit, harta și busola, lanterna, briceagul, pelerina de ploaie și trusa de prim ajutor sunt obiecte indispensabile într-o vacanță cu cortul.

Când așezi lucrurile în rucsac le împachetezi în primul rând în pungi pentru a nu se uda în caz de ploaie. Cele mari și grele se așează la fundul rucscului, în dreptul umerilor lucruri moi să nu deranjeze în timpul mersului, deasupra și în buzunare ceea ce este de strictă necesitate.

Pentru a aprinde focul în natură se face o vatră cu pietre de jur împrejur, se așează lemne subțiri și uscate, apoi peste ele lemne mai groase. Focul se poate aprinde cu chibrituri, cu cremene sau amnar, cu lentilele de la ochelari sau cu o lupă dacă este soare.


Avem un singur Crai ce-aşteaptă neclintit / Cu ale sale creste ce-s roşii-n asfinţit / Plecăm sâmbătă seara, urcăm toţi împreună / Şi liberi ca să fim sub cerul clar de lună.


De pleci din Plaiul Foii pe drumul pietruit / Ai să ajungi la Şpirla, refugiul poleit / Să-i întâlneşti pe Marius, pe Ghimpe şi pe Dan / Şi vei vedea ce-nseamnă să fii un munţoman.


Şi vreau să vii şi tu, să mergem împreună / Să împletim acolo a Craiului cunună / Din garofiţe roşii şi din bujori de munte / Din liliacul alb şi flori de colţ cărunte.


Din imnul Pietrei Craiului


Ai spirit de aventură?

Dovedește-ne!

Însoțește-ne!

Traseele montane parcurse în Masivul Piatra Craiului au un nivel de dificultate adaptat la posibilitățile fizice ale participanților, ei vor fi împărțiți în grupe. În această tabără este inclusă o zi de cățărare în Cheile Râșnoavei.

 

Preţ: lei

Copiii care au mai participat la taberele noastre beneficiază de o reducere de 50 lei/participant, iar fraţii şi surorile de 70 lei/participant.

 

© Copyright 2017 TUMBA | Powered By: NetSiter