Tabere de aventură grup

Informații
Locație
Plaiul Foii, Munții Piatra Craiului
Vârstă
între 7-15 ani
Perioada
2022

Aventurierii din Carpați

Știai că?

Cortul, izoprenul, sacul de dormit, harta și busola, lanterna, briceagul, pelerina de ploaie și trusa de prim ajutor sunt obiecte indispensabile într-o vacanță cu cortul.

Când așezi lucrurile în rucsac le împachetezi în primul rând în pungi pentru a nu se uda în caz de ploaie. Cele mari și grele se așează la fundul rucscului, în dreptul umerilor lucruri moi să nu deranjeze în timpul mersului, deasupra și în buzunare ceea ce este de strictă necesitate.

Pentru a aprinde focul în natură se face o vatră cu pietre de jur împrejur, se așează lemne subțiri și uscate, apoi peste ele lemne mai groase. Focul se poate aprinde cu chibrituri, cu cremene sau amnar, cu lentilele de la ochelari sau cu o lupă dacă este soare.


Avem un singur Crai ce-aşteaptă neclintit / Cu ale sale creste ce-s roşii-n asfinţit / Plecăm sâmbătă seara, urcăm toţi împreună / Şi liberi ca să fim sub cerul clar de lună.


De pleci din Plaiul Foii pe drumul pietruit / Ai să ajungi la Şpirla, refugiul poleit / Să-i întâlneşti pe Marius, pe Ghimpe şi pe Dan / Şi vei vedea ce-nseamnă să fii un munţoman.


Şi vreau să vii şi tu, să mergem împreună / Să împletim acolo a Craiului cunună / Din garofiţe roşii şi din bujori de munte / Din liliacul alb şi flori de colţ cărunte.


Din imnul Pietrei Craiului


Ai spirit de aventură?

Dovedește-ne!

Însoțește-ne!

Programul include:

  • cazare la pensiune
  • drumeții în Masivul Piatra Craiului adaptate la posibilitățile fizice ale participanților (Colții Chiliilor, traseele Fântâna lui Botorog - Cabana Curmătura – Prăpăstiile Zărneștilor, spre satele Măgura și Peștera, Plaiul Foii - Refugiul Spirlea, Plaiul Foii - Refugiul Diana etc.)
  • vizită la Centrul de Vizitare al Parcului Național Piatra Craiului
  • familiarizarea participanților cu noţiuni de supraviețuire: orientare cu ajutorul hărţii şi a busolei, reguli de campare, montarea unui cort, construcţie de adăposturi, aprinderea focului, echipamentul necesar individual, fauna şi flora specifică Pietrei Craiului, reguli ale mersului pe munte şi educaţie ecologică, tehnici de acordare a primului ajutor etc.
  • ateliere diverse: tir cu arcul, atelier de împletit brățări etc., activităţi sportive (fotbal, volei, badminton, baschet) și jocuri de consolidare a echipei
  • seri distractive, foc de tabără, cântece la chitară

 

 Aceste tabere sunt destinate exclusiv grupurilor de la școli și grădinițe însoțite de cadre didactice.

Pentru preț, disponibilități și alte detalii vă invităm să ne contactați la 0722.246.192.

© Copyright 2017 TUMBA | Powered By: NetSiter