Tabără de echitație și activități

Informații
Locație
Șelimbăr/Sibiu
Vârstă
între 6-17 ani
Perioadă
20-25.04.2019

CĂLARE LA POALELE MUNȚILOR


Îţi aminteşti de calul troian, calul cabrat, simbolul celebrului Ferrari, Black Beauty, Spirit, armăsarul Vestului Sălbatic, calul năzdrăvan din Povestea lui Harap Alb, National Velvet, mustangul american? Dorești să cunoști caii și poneii de azi, pe Bella, Dragon, Fabi, Didi și mulţi alţii?


Ce rol aveau caii în trecut? Calul bălan se naşte alb? Cum reuşesc să comunic cu caii? În ce constă îngrijirea și întreținerea cailor? Cum pregătesc un cal pentru călărie? Ce sunt zăbala şi frâul? La ce servesc scăriţa şi şaua? Care sunt părțile corpului unui cal? Care este poziția corectă a călărețului? Cum pot dresa un cal?


În tabăra locată la centrul de echitație Club Ecvestru Șelimbăr afli răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele. Te trezești dimineața de nechezatul cailor. Vei fi inițiat sau te vei perfecționa în călărie. Descoperi plăcerea de a urca în şa, de a conduce calul la pas și de a-l controla la trap. Petreci o săptămânâ întreagă în preajma cailor. Poți ajuta dacă dorești la programul zilnic al cailor, la curățenia boxelor, la hrănirea și îngrijirea lor. Aventura, dragostea pentru cai a gazdelor noastre, activitățile diverse sunt punctele de atracție ale acestei săptămâni.   


Clubul de echitaţie din Șelimbăr a fost inaugurat în 2014 și este o bază de echitaţie modernă, construită la standarde internaţionale și gândită pentru a găzdui  competiţii interne și internaţionale pentru sportul ecvestru.


Instructajul este adaptat la nivelul individual al fiecărui copil, iar lecţiile de călărie se desfăsoară în condiţii de maximă siguranţă în manej acoperit. Toţi instructorii care lucrează cu copiii sunt acreditaţi de către Federaţia Ecvestră Română. Caii sunt cuminţi şi blânzi și se pretează la lucrul cu copiii.

  Programul include:

  • cazare pe paturi în corturi de armată moderne amplasate pe terenul centrului de echitație, grupuri sanitare, masa la restaurantul din incinta centrului 
  • 5 şedinţe de echitaţie pentru începători şi avansaţi cu durata de 60 minute; o şedinţă cuprinde o parte de teorie (inclusiv țesălarea și pregătirea cailor pentru călărie) şi o parte de călărie propriu-zisă între 30 şi 45 minute (include plimbare călare, exerciţii de voltije etc); toca este inclusă
  • raliu foto/geocaching în centrul vechi al Sibiului
  • drumeţii pe dealurile din împrejurimi
  • atelier de creație/croitorie costume de cai și parada costumelor
  • jocuri sportive în aer liber (fotbal, volei etc), activităţi cultural - artistice şi recreative
  • seri distractive, foc de tabără şi petrecere


Preţ:   
1350 lei

Copiii care au mai participat la taberele noastre beneficiază de o reducere de 50 lei/participant, iar fraţii şi surorile de 70 lei/participant.

Se organizează transport cu trenul Bucureşti-Braşov-Sibiu, doritorii achită în acest caz suplimentar contravaloarea transportului pentru copil.
Tabăra se organizează în condițiile unui grup de minim 10 copii. 

 

© Copyright 2017 TUMBA | Powered By: NetSiter