Tabere de aventură

Informații
Locație
Durău/Munții Ceahlău
Vârstă
7-12, 12-17 ani
Perioada
14-20.07.2024
4-10.08.2024

Tabere de vară: tabere de aventură 2024

Aventurierii din Carpați


Pune-ți bocancii, frontala, busola și sacul de dormit în rucsac și vino cu noi să cucerim Ceahlăul, muntele sacru al Moldovei, muntele cu cele mai multe povești și legende, în cele mai aventuroase tabere din această vară!

Cine nu cunoaște legenda Dochiei oare?
Se spune că împăratul roman Traian, cuceritorul Daciei, s-a îndrăgostit de Dochia, fiica regelui dac Decebal. Dochia a refuzat însă avansurile acestuia și s-a refugiat pe muntele Ceahlău, considerat sacru de daci. În cele din urmă, pentru a scăpa de Traian și de primejdia de a fi răpită, i-a cerut zeului Zamolxes să o transforme în stâncă pentru a putea rămâne pentru todeauna în Dacia. (legendă culeasă de Gheorghe Asachi)

 


Știai că?

Cortul, izoprenul, sacul de dormit, harta și busola, lanterna, briceagul, pelerina de ploaie și trusa de prim ajutor sunt obiecte indispensabile într-o vacanță cu cortul.

 

Când așezi lucrurile în rucsac le împachetezi în primul rând în pungi pentru a nu se uda în caz de ploaie. Cele mari și grele se așează la fundul rucscului, în dreptul umerilor lucruri moi să nu deranjeze în timpul mersului, deasupra și în buzunare ceea ce este de strictă necesitate.

 

Pentru a aprinde focul în natură se face o vatră cu pietre de jur împrejur, se așează lemne subțiri și uscate, apoi peste ele lemne mai groase. Focul se poate aprinde cu chibrituri, cu cremene sau amnar, cu lentilele de la ochelari sau cu o lupă dacă este soare.

 

După ce în anii trecuți ne-am aventurat pe potecile Munților Piatra Craiului, Bucegi și Făgăraș vă invităm anul acesta să cunoaștem o altă zonă a Carpaților noștri și anume Munții Ceahlău . Aceste zone de o frumusețe aparte cu munți și formațiuni stâncoase, lacuri și cascade așteaptă să fie descoperită de aventurierii noștri din Carpați! Corturile, cabana, potecile de munte, natura, aerul de munte, focul de tabără, toate ne vor bucura in aceasta săptămână. Alături de prietenii dragi și de echipa Tumba.

 

Obiectivul taberei este familiarizarea copiilor cu mediul montan și activități specifice mersului pe munte și a campării cu cortul: montarea cortului, aprinderea focului, noţiuni de orientare cu harta si busola, reguli ale mersului pe munte, educaţie ecologică, tehnici de prim ajutor, și îndrăgirea acestui mod de viață.

 

Ai spirit de aventură?

Însoțește-ne!

 

Tabără de vară cu tematica aventură 2024

Perioadă: 14-20.07.2024, 4-10.08.2024 (duminică-sâmbătă)

Cazare și masă: 7 zile/6 nopți în Camping Ursuleț în Durău în cort de 3-4 persoane cu acces la grupuri sanitare și dușuri

Preţ: 2550 lei, copiii care revin în taberele noastre beneficiază de o reducere de 100 lei/participant, iar fraţii şi surorile de 130 lei/participant. Nu include transportul la/de la locație. La înscriere se achită un avans de 500 lei.

  • drumeție montană la Cascada Duruitoarea în Parcul Național Ceahlău
  • drumeție spre Vf. Toaca (1904 m), aici găsindu-se cea mai lungă scară spre un vârf montan din România și un punct de belvedere asupra întregii zona, inclusiv a lacului Bicaz
  • centrul de vizitare al Parcului Naţional Ceahlău
  • tură de caiac pe lacul Bicaz, cel mai mare lac de acumulare artificial amenajat pe râurile interioare din România
  • vizitarea Cheilor Bicazului, lungi de peste 5 km și cu pereți verticali monumentali cu o înălțime de peste 300 m
  • via ferrata Asparagus și drumeție la Peștera Munticelu

Oferta include:

            • cazare cort, mese principale, gustări, pachet pe traseu
            • program interactiv pentru familiarizarea cu activitățile menționate
            • drumeții adaptate la vârsta și posibilitățile fizice ale participanților
            • tură de 3 ore cu caiacul pe lacul Bicaz: caiac, vestă salvare, instructor
            • via ferrata: intrare, echipament, instructor
            • programul este structurat pe vârste
            • animatori, ghid, supvraveghere, acces la medic în caz de nevoie

Echipament necesar: rucsac, sac de dormit, bocanci de munte, lanternă, briceag etc.


Se organizează transport cu trenul Bucureşti-Gheorgheni tur-retur, doritorii achită în acest caz suplimentar contravaloarea transportului pentru copil. Cu carnetul de note vizat și ștampilat pe anul școlar în curs și un ID luat din orice gară, elevul beneficiază de gratuitate la transportul cu trenul. Grupul de copii este însoțit de un membru al echipei Tumba. Din Gheorgheni copiii sunt preluați cu microbuzul, cost transfer 30 lei/copil/drum.

 

Taberele se organizează în condițiile unui grup de minim 10 copii inscriși.

 
© Copyright 2017 TUMBA | Powered By: NetSiter