Tabere de echitaţie

Informații
Locație
Bradu/jud. Sibiu
Vârstă
6-12, 12-17 ani, nivel începător, intermediar, avansat
Perioadă
5-11.07.2024 (vineri-joi)
4-10.08.2024 (duminică-sâmbătă)

Tabere de vară: tabere de echitație 2024

CĂLARE LA POALELE MUNŢILOR


Se spune că, fără dar și poate, "caii ne dau aripile care ne lipsesc".

 

Iubești caii? Îți surâde ideea de a te trezi dimineața odată cu nechezatul lor? Vrei să călărești zilnic, dimineața și seara, învățând sau aprofundând tainele echitației? Și să te și distrezi într-o săptămână ecvestră plină de surprize alături de noi?


Știai că … ? Un cal poate consuma aproape peste 40 de l de apa / zi? Caii din cursele de viteză pot atinge peste 70 km/h? Cel mai bătrân cal din lume, denumit “Bătrânul Billy”, un Mustang din America, a trăit 62 de ani? Calul este unul dintre puținele animale capabile de sentimente? Caii pot dormi atât culcați, căt și în picioare?


Toate acestea și încă multe altele le vei afla în tabăra de la Bradu, noua locație a centrului de echitație Hermannstadt Mountain Horses, într-un cadru natural aparte, în mijlocul naturii, lângă râul Olt, ești inițiat sau te perfecționezi în arta echitației, descoperi plăcerea de a urca în şa, de a conduce calul la pas și de a-l controla la trap. Zilnic participi la activități la cai.

 

Obiectivele lecțiilor de călărie depind de nivelul de la care se începe, vârstă și abilități individuale și sunt:

 • încălecarea, descălecarea pe/de pe cal
 • deprinderea poziției corecte pe cal (pas, trap, galop) sau perfecționarea acesteia
 • exerciții pentru dezvoltarea echilibrului și a abilităților de coordonare
 • lucru la liber și la coardă
 • elemente de dresaj de bază și avansate (pornire, oprire, viraje, cercuri etc)
 • comenzile călare pentru tranzițiile dintre pas, trap și galop
 • exersarea diferitelor viteze de deplasare, poziții în șa și tranziții
 • înțelegerea limbajului calului

Caii sunt cuminţi şi blânzi și se pretează la lucrul cu copiii. Nu este necesară experiență anterioară. Instructajul este adaptat la nivelul individual al fiecărui copil, iar lecţiile de călărie se desfăsoară în condiţii de maximă siguranţă în manej deschis, acoperit sau pe traseu.


Cu siguranță îți amintești de caii neînfricați din basme, precum Spirit, Tunet Mic, Harap Alb, sau Black Beauty. Noi te așteptăm să faci cunoștință cu cei mai curajoși cai din zilele noastre: Bruma, Fulga, Dora, Dana, Fulger și mulți alții! Vino și tu în tabăra noastră de echitație!


Tabăra de vară cu tematica echitație 2024


Programul include:

 • cazare la locația de la Bradu: 7 zile/6 nopți pe pat în cort de armată cu acces la grupuri sanitare și dușuri (vedeți galeria foto)
 • 3 mese principale (catering) și gustări
 • 8 ședințe de echitație: 5 lecții cu durata de 50 minute în manej și 3 excursii călare pe traseu pentru începători, intermediari, avansaţi
 • activități zilnice diverse la cai: hrănirea, îngrijirea cailor, curățarea grajdului, țesălarea și pregătirea cailor pentru călărie
 • program organizat separat pe grupe de vârstă
 • vizită la piscină x 2
 • jocuri: haos la centrul de echitație, escape-game, ateliere/activități organizate de copii, Olimpiada Sportivilor, ateliere de creație, sport și jocuri de teambuilding
 • seri de dans, petrecere, foc de tabără

 

Echipament minim necesar: tocă sau cască de biciclete personală, sac de dormit, lanternă etc


Preţ: 2530 lei, copiii care revin în taberele noastre beneficiază de o reducere de 100 lei/participant, iar fraţii şi surorile de 130 lei/participant. Nu include transportul la/de la locație. La înscriere se achită un avans de 500 lei.

 

Se organizează transport cu trenul Bucureşti-Braşov-Avrig, doritorii achită în acest caz suplimentar contravaloarea transportului pentru copil. Cu carnetul de note vizat și ștampilat pe anul școlar în curs și un ID luat din orice gară, elevul beneficiază de gratuitate la transportul cu trenul. Grupul de copii este însoțit de un membru al echipei Tumba. Din gara Avrig copiii sunt preluați cu microbuzul, cost transfer 15 lei/copil/drum.

 

Taberele se organizează în condițiile unui grup de minim 10 copii inscriși.

 

Pozele de pe site sunt din anii anteriori de la altă locație a centrului de echitație.

 
© Copyright 2017 TUMBA | Powered By: NetSiter